Op woensdag 13 oktober organiseerde the Knee Community haar eerste webinar in samenwerking met Dr. Wieger Horstmann, (sport)orthopedisch chirurg en kniespecialist Spaarne Gasthuis, lid van NVA/ESSKA/ISAKOS.

Aanleiding voor dit webinar waren de vele ontwikkelingen.
De laatste jaren is er binnen Europa veel gesproken over operatieve behandelingen bij zowel chronisch als acuut meniscusletsel, de pathogenese en de nadelen van een (partiele) meniscectomie. Bovenstaande heeft de aandacht getrokken van Wieger Horstmann. Na verdieping en diverse scholingen, waaronder bij gerenommeerd orthopedisch chirurg Dr. LaPrade voert hij succesvolle hersteloperaties uit bij meniscuslaesies, van meniscopexie tot complexe rootrepairs.
Maar wat betekent dit voor de nabehandeling van onze patiënten? Als het goed is zijn alle fysiotherapeuten bekend met de Richtlijn “Meniscectomie” uit 2017 van het KNGF. De nabehandeling van een meniscus die gehecht is, is echter duidelijk anders dan na een partiële meniscectomie en deze verschilt ook per type meniscusscheur. In deze Webinar krijg je uitleg, tips & trics met betrekking tot de differentiatie in nabehandeling na een meniscusrepair t.o.v. een meniscectomie. Het succes van een goed herstel van een meniscusrepair ligt daarom dus ook in samenwerking tussen medisch specialist en fysiotherapeut en in de specifieke revalidatie door de fysiotherapeut!”

Klik hier voor de handout van dit webinar.

Sharon Portegies Martijn Janssen MScTom Ehlen